Председник

Председник 2018-12-03T17:33:56+00:00

Др Дејан Ђорђевић

Дејан Ђорђевић из Београда, Република Србија је доктор медицине, дипломирани правник, српски политичар, председник Kонзервативне реформистичке странке, сувласник више компанија у Европској унији и председник Борда директора компаније Ефас Европа (Efas Europe) у СР Немачкој.

Биографија

Др Дејан Ђорђевић је рођен 1971. године у Лесковцу, где је завршио основну школу и гимназију. Школу резервних официра завршио је у Задру. Дипломирао је на Правном и Медицинском факултету. Незадовољан развојем политичке и економске ситуације у земљи одлази у Немачку где започиње своју каријеру на клиници у Каселу.

Убрзо добија понуду да руководи радом фонда здравственог осигурања у осигуравајућем заводу IVG Deutsche Ring у Хамбургу. Од 2008. постаје потпредседник корпорације Аntonel Second Cоrporation, која се бави консалтингом у медицини и инвестиционим фондовима у области осигурања посебно у области пензијског, здравственог осигурања и акцијским фондовима. Био је члан више управних одбора у мултинационалним компанијама у СР Немачкој. Активно се бави консултантским активностима у вези са пословањем, посебно у области здравствених и инвестиционих фондова. Он је консултант и предавач приступних европских фондова за аквизицију услуга (European Funds Acquisition Services).

Главни извршни директор (CEO) је у немачкој компанији Efas Europe из Берлина.

Власник је брендова Efas Paper ТМ, Alpe Water ТМ и суинвеститор (сувласник) у више мултинационалних компанија.

У новембру 2014. год. у Цириху добија награду за најбољег менаџера у области пословног консалтинга.

У септембру 2017. добија позив од владе Аустрије преко Аustrian Business Agency и господина Бернхарда Бахлајтнера да, као истакнути менаџер успешне компаније, учествује у привредном расту Аустрије у складу са позитивним реформама и индивидуалним предностима позиционирајући своју компанију у Бечу. Више пута је награђиван за допринос у области пословног консалтинга. У јануару 2018. добија позив да учествује за награду најбољег консултанта коју додељује бивши председник Савезне Републике Немачке Кристијан Вулф (Christian Wulff) у сарадњи са публикацијом Тop Consult.

У периоду 2003. до 2014.године у више наврата долази у Србију где оснива фирме, инвестира значајна средства и упошљава раднике. Сваког пута наилази на опструкције од стране владајућих структура и њихових следбеника из кримогених структура, који коруптивно-уцењивачким методама желе доћи до личног профита не обазирући се притом на интерес народа и државе. Kао активни спортиста у младости, а у жељи да потпомогне српски спорт, 2004. године постаје потпредседник, генерални менаџер и суфинансијер Фудбалског клуба. О његовом успеху и ангажовању говори мноштво чланака у најугледнијим спортским новинама. Након јачања позиције клуба и организације у клубу по систему „успех се не прашта“, опет наилази на неслагање са тадашњим локалним руководством које се из личних интереса директно меша у рад тренера и руководства фудбалског клуба. Из наведених разлога напушта клуб у који је инвестирао значајна средства.

Добија више понуда да се укључи у активни политички живот Србије које сваки пут одбија. Није био члан ниједне политичке партије.

Схватајући озбиљност ситуације у којој се Србија налази, одлучује да се без обзира на одличан материјални, каријерни и породични статус активно укључи у политику свестан свих ризика за њега и његову породицу.

Др Дејан Ђорђевић је члан Православне академије наука и први председник Kонзервативне реформистичке странке.

Говори немачки и енглески језик.