Потпредседник КРСТ-а каже да су му пуцали на ауто, МУП негира наводе

Потпредседник Конзервативне реформистичке странке Ненад Јанковић тврди да су непознате особе рано јутрос испалиле више хитаца у његов аутомобил. МУП је саопштило да су апсолутно нетачни наводи Конзервативне реформистичке странке, да је пуцано на шофершајбну возила потпредседника те странке.

Каже, ово је већ други напад на функционере те партије у последњих 30 дана, због чега сматра да је повод искључиво политички.

„Пре мање од месец дана је покушан атентат на председника странке доктора Дејана Ђорђевића, у близини Дедиња, нападнут је његов џип, који је буквално уништен, тако да некако случајности за мање од месец дана, значи напад на председника странке и потпредседника, значи нису то ипак случајне ствари. Неко стоји иза тога, надам се да ће МУП да открије ко стоји иза тога и коме ми заправо сметамо“, испричао је потпредседник КРСТ-а Ненад Јанковић.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да су апсолутно нетачни наводи Конзервативне-реформистичке странке, да је пуцано на шофершајбну возила потпредседника те странке Ненада Јанковића и да је полиција на лицу места пронашла пет чаура.

Полиција је одмах по пријави да је возило у току ноћи оштећено на паркингу у Новом Београду изашла на лице места и предузела све мере и радње у циљу растветљавања овог догађаја.

„На лицу места пронађене су каменице којима је највероватније оштећено возило, као и оближња телефонска говорница, што се све може видети и на фотографијама које је Конзервативно реформистичка странка приложила уз саопштење. Након обављеног увиђаја, полиција је искључила било какву могућност да су оштећења на возилу настала услед дејства пројектила из ватреног оружја и о свему обавестила надлежно тужилаштво које се изјаснило да се ради о кривичном делу уништење и оштећење туђе ствари. Припадници МУП-а настављају са радом у циљу расветљавања овог кривичног дела и процесуирања извршилаца“, навео је МУП у саопштењу.

Извор: Н1

2019-01-20T18:30:56+00:00