Очување Косова нема алтернативу

Ко је Србин и српскога рода,

И од српске крви и колена,

А не дошао у бој на Косово,

Не имао од срца порода,

Ни мушкога ни девојачкога,

Од срца му ништа не родило,

Рујно вино ни пшеница бела,

Рђом капом док му је колена.

Клетва цара Лазара има дубоке корене у српском друштву, питање Косова није само политичко питање напротив то је друштвено, морално и етичко питање.

Када се овако у етичком, моралном и заветном духу части разуме и схвати Лазарева клетва, онда она има моћну поруку са којом се не сме нити може поигравати Србин који има осећање части, родољубља и патриотизма без обзира на образовање или звање, на занимање или професију, младост или старост, у држави или дијаспори на пол или политичка уверења, итд. То се наравно у моралној и етичкој садржини односи и на оне насе сународнике чији су преци били Срби’’.

Acta est fabula – Представа је завршена дошло је време истине и правде, дипломатска немоћ владајућих структура гура напаћено српско друштво медијско манипулаторском пропагандом у безнадежан положај, приказујући да смо као друштво немоћни да се одупремо спољним притисцима и да је најбоље решење да прихватимо сецесионизам као нормалну појаву новог светског поретка. Правдајући сопствену неспособност или поткупљивост чињеницом да као мала земља и мали народ нисмо у могућности да се супроставимо намерама светских моћника. Подсећам их да не постоје мале земље и мали народ само мали људи спремни да за сопствене интересе уруше друштвени поредак и продају нешто што њима не припада, мислећи притом да ће се спасити друштвене, политичке и моралне одговорности. Напротив одговорност сваког појединца који урушава друштвени поредак и тргује наслеђем створено на крви наших предака мора постати стварност. Тренутна геополитичка ситуација омогућава да дипломатском офанзивом и јасном стратегијом базираном на резолуцији 1244 издејствујемо повратак преговора у УН и тиме спречимо брзу сецесију наше територије од стране наших институција. А затим у условима замрзнутог конфликта поставити јасну националну стратегију за одбрану и поврат Косова у оквиру српских граница и српских институција.

Сваки појединац у друштву има обавезу и одговорност према својој заједници и држави тако да својим погрешним чињењем или нечињењем постаје саучесник у урушавању друштвеног поретка и мора сносити моралну и законску одговорност. Косово није више предмет политичког опортунизма већ тема опстанка српског наслеђа и српског народа очувано кроз тешко бреме наше историје. Било каква „болна решења“ производе домино ефекат у коме ће парчање српске територије постати принцип и нормалност до потпуног уништења српског народа.

Сублимацијом притисака створићемо услове, за рационалнији поглед на дугорочни циљ заговарача сецесије дела наше територије и тиме спречити почетак краја опстанка нашег народа.

Будућност се може градити само на темељима а не занемаривањем прошлости. Земљу којом ходамо смо наследили од предака и требамо је часно предати потомцима.

Проактивно деловање на свим нивоима друштва и буђење друштвене свести је примарни задатак наше политике у циљу спречавања несагледивих последица закаснелог деловања у одбрани територије, државе и друштва у целини.

Аутор текста:

Др Дејан Ђорђевић

председник Конзервативне реформистичке странке

2018-12-01T23:52:58+00:00