ЕУ – То је била добра идеја

ЕУ – То је била добра идеја 2018-12-01T18:36:40+00:00

Срби – Европљани шта је пошло наопако са ЕУ на свом 60. рођендану?

Да ли је то пројекат вредан одрицања нашег територијалног интегритета и суверенитета. Пут у ЕУ је ствар аспекта погледа на реалност а не слепе тежње ка имагинарно бољем животу. Рејтинг ААА је у ЕУ важнији од солидарности. Радикални исламизам је претња хришћанског идентитета Европе. Европски моћници су става да пре свега, треба бринути о себи. Ја сам фан отворених граница, i мислим да је невероватно када се људи противе отвореним границама. Потреба људи да могу слободно да се крећу је основно право и суштина Европске Уније. Међутим током мог боравка и рада у ЕУ постало је јасно, да смо сви Европљани, али долазимо из различитих светова. У Немачкој, су ствари кренуле добро материјално у последњих 10 година. У Пољској, ствари су другачије. У Грчкој су на ивици егзистенције, исти је случај у многим земљама Европске Уније. Зашто мора Грчка да плаћа тако високе камате на тржишту капитала? Богата Немачка плаћа готово ништа. Чланице ЕУ су под палцем финансијских тржишта. Улазак или боравак у EУ економско нестабилних држава равно је копању „сопственог гроба“. Уколико правда поново не преузме примат над привредом, ЕУ неће дуго опстати. Наш непромишљени и брзоплети улазак у ЕУ без сопствено стабилне и јаке економије био би ноћна мора. Хармонизација трговине и чланство у свим европским саветима и трговинским и економским асоцијацијама и организацијама је примарни пут наше земље. Европска Унија је постала сујетни полигон за политичаре са превише амбиција. Евро је имагинација, која није базирана на основу економске стварности.

Ја нисам поборник изолационизма, напротив далеко од тога, али заиста не верујем да може добро да влада превелика и разнолика група политичара и да неко из Бриселске фотеље може да разуме проблем обичног човека у Србији.

Погледајте безнадежно подељени приступ проблемима као што су Грчка, или кризе миграната и.т.д. То је катастрофа! Постоје и добри делови: слободно кретање, то је очигледно предност међутим доласком емиграната се и то урушава.

С једне стране, ЕУ је донела позитивне ефекте економска кретања а са друге стране било је негативних последица. Европска унија је преузела све „народи немају право“. Европски парламент у потпуности контролише државе чланице, све мора да се деси како се диктира из Брисела. Например сваки пут када влада Шпанији жели да смањи трошкове комуналија или порезе или створи више радних места морају питати парламент ЕУ који увек има проблем са тим. Други пример пројекти везани за европске коридоре у Италији су смишљени у канцеларији у Бриселу, далеко од локалних заједница и њихових потреба. ЕУ је екстремна концесија суверенитета, који поравнава разноликост и националне идентитете изграђене током историје. У предходним годинама, Брисел није био у стању да створи заједнички систем заштите, да се грађани осећају као да је ЕУ ближа, без обзира на поделу псеудо-вредности и валути.

Унитарне политике, за мене не представљају грађане!

„ЕУ је била добра идеја, али несавесна глобалистичка политика и евро су је скоро убили“.

У остатку света, друге земље могу да девалвирају своју валуту и ​​постану конкурентне. ЕУ је пуна ограничења и правила. Радити посао који зависи од донација није здраво!

Европа је земља обдарена богатом цивилизацијом. Управо зато што је заснована на националним државама, ЕУ има за циљ да демонтира националне државе, што би значило крај европске демократије. Зато многи Холанђани, можда чак и већина, желе да напусте ЕУ. Људи желе да врате контролу и одлучују о својој будућности. Масовна имиграција је озбиљан проблем.Велика Британија напушта ЕУ. ЕУ је почела као нешто другачије. У почетку је то била добра ствар, мировна операција. Главни проблем ЕУ јесте да садржи гомилу земаља, које су знатно другачије у сваком погледу:сиромаштво, благостање, економија, … Да се то исправи ЕУ ће морати да се подели на богатије и сиромашније земље. Политика безпланског пута у ЕУ је утопистичка политика темељена на пропаганди и лажној нади да ћемо са уласком у унију европских држава решити све проблеме и одмах постати богата земља коју жељно очекују привредно јаке државе да обасипају новцем. То је највећа заблуда свих заблуда у историји лаковерног напаћеног српског народа на ивици егзистенције без минимума људског достојанства.

Зато Србија прво мора радити на развитку сопствене економије и правне државе. Јер само економски стабилна и јака Србија може бити равноправни партнер у ЕУ. Наравно уколико унија европских држава опстане у наредним годинама. Данашња погрешно вођена сиромашна Србија може само на коленима ући у ЕУ, а улазак на коленима је подаништво а не партнерство. Статус поданика је сваком познат нарочито српском народу кроз историју. Време је да се окренемо сами себи и гледамо сопствени развој по угледу на швајцарску не урушавајући интегритет и суверенитет наше државе јер друге немамо.

Наш једини и прави пут је економски, социјално јака држава на темељима владавине права уз очување сопственог идентитета као импресиван пример благостања на овим просторима.

Само тој и таквој Србији ће се сви дивити и похрлити у партнерство!